Την 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Είχε συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΘ-HELEXPO και στη συνέχεια περιηγήθηκε σε περίπτερα, ενώ μίλησε στην τελετή εγκαινίων του περιπτέρου της Γερμανίας, που είναι η τιμώμενη χώρα.
Στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι στη ΔΕΘ συμμετέχουν 130 γερμανικές εταιρείες «για να παρουσιάσουν τις δικές τους ιστορίες και τους ισχυρούς οικονομικούς δεσμούς που έχουμε μεταξύ της Ελλάδας και της Γερμανίας», ως απόδειξη ότι έχουμε οικοδομήσει μια πολύ ισχυρή διμερή οικονομική εταιρική σχέση. 
Υπογράμμισε πως οι ιστορικές μας σχέσεις «έχουν περάσει από διακυμάνσεις» και «καθώς η Ελλάδα βίωνε τη δική της οικονομική κρίση, οι απόψεις για τη Γερμανία μερικές φορές διαστρεβλώνονταν από τον πόνο που ένιωθαν οι Έλληνες πολίτες». Πρόσθεσε ότι «έχουμε αφήσει αυτά τα χρόνια πίσω μας» καθώς η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται τώρα πολύ γρήγορα, γεγονός που σημαίνει ότι παρουσιάζει πολλές ευκαιρίες για τις γερμανικές εταιρείες να έχουν παρουσία και να επενδύσουν στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, σε διμερές επίπεδο υπάρχει εξαιρετική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας. 
«Είμαστε αντιμέτωποι με τεράστιες προκλήσεις. Ο Αντικαγκελάριος, για όσους δεν το γνωρίζουν, είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος στα θέματα της πράσινης μετάβασης και της κλιματικής αλλαγής. Έχουμε επηρεαστεί άμεσα από την κλιματική κρίση, όπως και οι περισσότερες μεσογειακές χώρες. Καθώς προχωράμε στον επόμενο ευρωπαϊκό κύκλο, θα έχουμε πολλές ενδιαφέρουσες συζητήσεις για το πώς όντως θα κάνουμε την πράσινη μετάβαση πραγματικότητα χωρίς συμβιβασμούς στους στόχους μας, ενώ ταυτόχρονα θα διατηρήσουμε την ανταγωνιστικότητα και τον εθνικό χαρακτήρα των βιομηχανιών μας, στηρίζοντας παράλληλα τους ανθρώπους που πραγματικά υποφέρουν σήμερα από την κλιματική κρίση. Δεν είναι εύκολη εξίσωση για να λυθεί, αλλά ξέρουμε ότι έχουμε καλούς και αξιόπιστους εταίρους συμμετέχοντας σε αυτόν τον διάλογο», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός. 
Κατά την περιήγησή του στα περίπτερα της ΔΕΘ, ο Πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές και καινοτόμες υπηρεσίες, να παρακολουθήσει επίδειξη drone του στρατού και να συνομιλήσει με Έλληνες και ξένους εκθέτες.