Με κεντρικό αίτημα «Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας ΠΑΝΤΟΥ» οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024 στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη συμμετέχοντας στο Αγωνιστικό Συλλαλητήριο που διοργάνωσαν από κοινού ΓΣΕΕ και Ε.Κ.Θ. και την πορεία που ακολούθησε στους δρόμους της πόλης. 
Ζήτησαν από την κυβέρνηση λήψη αποτελεσματικών και δίκαιων μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και διεκδίκησαν για άλλη μια φορά αξιοπρεπείς μισθούς, ενίσχυση του εισοδήματός τους, αξιοπρεπείς και ασφαλείς συνθήκες εργασίας και ζωή με αξιοπρέπεια. 
Διεκδίκησαν υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας παντού, κατώτατο μισθό και ημερομίσθιο από την Εθνική Γενική ΣΣΕ με ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, σταθερή και πλήρη εργασία, για υγεία και ασφάλεια, δίκαιο και βιώσιμο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, μέτρα για την πάταξη της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας, στεγαστική πολιτική μέσα από μια ολιστική στρατηγική για την Κοινωνική Κατοικία, συντάξεις και παροχές, ελεύθερη συνδικαλιστική δράση χωρίς κρατικό και εργοδοτικό παρεμβατισμό στην άσκηση των συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, αυστηροποίηση των ελέγχων της αδήλωτης εργασίας.  
«Είμαστε στους δρόμους γιατί πρέπει να σταματήσουν να μας αντιμετωπίζουν ως πρόβλημα, αλλά ως μέρος της λύσης του προβλήματος! Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για την προάσπιση των δικαιωμάτων μας. Δεν χωρά καμία αμφιβολία πως η κυβέρνηση απέτυχε να αντιμετωπίσει την ακρίβεια που έχει ως αποτέλεσμα καθημερινά να μας κάνει πιο φτωχούς. Η κρίση για εμάς είναι καθημερινότητα. Όμως τα χρόνια των μνημονίων, των χαρατσιών, της πανδημίας, της ακρίβειας, της αβεβαιότητας είναι πολλά. Είναι πάρα πολλά. Δεν μπορούμε να σηκώσουμε κεφάλι. Δεν μπορούμε να πάρουμε ανάσα. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Γιατί εάν κάποιοι που κάθονται στα υπουργικά γραφεία μας άκουγαν θα απέφευγαν να κάνουν το ένα λάθος μετά το άλλο, φορτώνοντας στις πλάτες μας μόνο προβλήματα» ανέφερε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Χάρης Κυπριανίδης.