«Γεμάτο» είναι το πρόγραμμα και της φετινής 88ης ΔΕΘ η οποία έχει ήδη ανοίξει τις πύλες της με τιμώμενη χώρα τη Γερμανία. Ακολουθώντας την παράδοση ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης «άνοιξε» τη ΔΕΘ το περασμένο Σαββατοκύριακο.
Παρά τις νέες πολύ μεγάλες «αναταράξεις» στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ η αξιωματική αντιπολίτευση θα έχει κανονικά εκπροσώπηση στην Έκθεση. Μετά από σχετική απόφαση, ο πρόεδρος της Κ.Ο. Νίκος Παππάς θα ανέβει στη Θεσσαλονίκη για να εκπροσωπήσει τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στον οποίο ανήκει το δεύτερο Σαββατοκύριακο της ΔΕΘ 14-15/9. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που είχε ανακοινωθεί πριν την αποπομπή του κ. Κασσελάκη, ο πρόεδρος της Κ.Ο. θα επισκεφθεί τα περίπτερα το Σάββατο το πρωί και στις 19:30 θα μιλήσει στο «Ι. Βελλίδης», ενώ την Κυριακή στις 12:00 θα γίνει η συνέντευξη Τύπου στην ίδια αίθουσα. 
Οι ημέρες 11/9 - 12/9 θα είναι διήμερο… ΠΑΣΟΚ αφού την Τετάρτη 11/9 ο Νίκος Ανδρουλάκης θα μιλήσει στις 19:30 στο «Ι. Βελλίδης» και την επόμενη μέρα στις 12:00 θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης». 
Όσον αφορά τώρα το ΚΚΕ, ο Γενικός Γραμματέας Δημήτρης Κουτσούμπας είναι αυτός ο οποίος θα ανέβει τις περισσότερες φορές στη Θεσσαλονίκη αυτές τις μέρες. Η αρχή έγινε το Σάββατο 7/9 όταν έδωσε το παρών στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία ΧΑΝΘ, ενώ την Παρασκευή 13/9 στις 19:00 θα μιλήσει στο «Ι. Βελλίδης». Η παρουσία του στη Θεσσαλονίκη όμως δεν ολοκληρώνεται εκεί, αφού την επόμενη μέρα θα παραστεί στο 50ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου για την προγραμματισμένη ομιλία του. 
Για δύο μέρες αναμένεται να ανέβει στη Θεσσαλονίκη και ο πρόεδρος της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης. Ο κ. Χαρίτσης την Πέμπτη 12/9 θα βρεθεί σε εκδήλωση της Νέας Αριστεράς με θέμα την οικονομία και την ανάπτυξη, ενώ την επόμενη μέρα στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί η συνέντευξη Τύπου εντός της ΔΕΘ. 
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου στα εγκαίνια της ΔΕΘ βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη στα συλλαλητήρια των συνδικάτων, των κινημάτων, των εργαζομένων και των πολιτών, και την Τετάρτη 11/9 στις 13:30 θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα D του Συνεδριακού Κέντρου «Νικόλαος Γερμανός». 
Ο πρόεδρος του κόμματος «Πατριώτες» Πρόδρομος Εμφιετζόγλου έδωσε συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα C του Συνεδριακού Κέντρου «Νικόλαος Γερμανός» τη Δευτέρα 9/9 στις 12:00, ενώ την Τρίτη 10/9 στις 11:00 θα μιλήσει στην ίδια αίθουσα ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών» Βασίλης Στίγκας. 
Μια μέρα αργότερα, ο Γενικός Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάννης Βαρουφάκης θα δώσει συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα C του «Νικόλαος Γερμανός». 
Την Τετάρτη 11/9 θα πραγματοποιηθεί επίσης και η ομιλία του προέδρου της «ΝΙΚΗΣ» Δημήτρη Νατσιού, ενώ την επόμενη μέρα η πρόεδρος και ευρωβουλευτής του κόμματος «Φωνή Λογικής» Αφροδίτη Λατινοπούλου θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα C του «Νικόλαος Γερμανός». 
Να αναφερθεί πως ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος δεν θα μιλήσει ούτε φέτος στην 88η ΔΕΘ, ενώ δε θα πραγματοποιήσει ούτε ομιλία.