Απέρριψε τα σενάρια περί κοινών ψηφοδελτίων ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην 88η ΔΕΘ. Τόνισε πως κάτι τέτοιο θα έχει ως αποτέλεσμα να παραμείνει πρωθυπουργός ο κ. Μητσοτάκης και παρατήρησε πως αυτά τα διακινούν εκείνοι που θέλουν να διασωθούν οι ίδιοι.
«Πώς μπορεί να γίνει η μεγάλη Κεντροαριστερά; Στο παρασκήνιο; Με συμφωνίες κορυφής; Με μεθοδεύσεις; Με παλιούς πρωταγωνιστές που όταν έχαναν την υπουργική καρέκλα του ΠΑΣΟΚ την έψαχναν σε άλλα κόμματα;» αναρωτήθηκε, ενώ τάχθηκε υπέρ της πολιτικής αυτονομίας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ λέγοντας ότι είναι ο μόνος τρόπος να ξαναμπεί πρωταγωνιστικά στο πολιτικό σκηνικό και να αποκτήσει τα χαρακτηριστικά μιας ισχυρής κυβερνητικής πρότασης.
Χαρακτήρισε «το πιο σύντομο ανέκδοτο» το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ.
Όπως είπε ο κ. Ανδρουλάκης, σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ «το ΠΑΣΟΚ είναι δεύτερο κόμμα πια σε όλες τις δημοσκοπήσεις» και «ο επόμενος στόχος του είναι να γίνει πρώτο, απέναντι σε μια κυβέρνηση που πριν από ένα χρόνο πήρε νωπή λαϊκή εντολή και έχει αποτύχει παταγωδώς».
Για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ «είναι ανάγκη το εθνικό στρατηγικό, προοδευτικό πρόγραμμα που πρότεινα να είναι με τη βοήθεια του λαού το επόμενο κυβερνητικό πρόγραμμα. Είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος».  
Σε ερώτηση για το αν υπάρχει θέμα με την υποψηφιότητα του Χάρη Δούκα είπε ότι «θα πάμε στις εσωκομματικές εκλογές ενωτικά χωρίς αποκλεισμούς». Σε άλλη ερώτηση απέφυγε να σχολιάσει τις παρουσίες και την απουσία ανθυποψηφίων του για την προεδρία, στην ομιλία του στη ΔΕΘ (σ.σ. αν και θέτοντας θέμα «απουσίας» έριξε τα βέλη του).
Ρωτήθηκε και για την επιλογή του να κρατήσει την έδρα της Α Θεσσαλονίκης κι αν μετάνιωσε που άφησε απέξω τον Χάρη Καστανίδη. «Το ότι στη Β. Ελλάδα το ΠΑΣΟΚ έχει δείξει μεγάλη δυναμική στη Βόρειο Ελλάδα είναι σημαντικό, αλλά θέλει περεταίρω ενίσχυση. Ειδικά για την περίπτωση Καστανίδη είπε ότι «δεν έχω το αλάθητο του Πάπα, αλλά πήρα μια απόφαση με καθαρά κριτήρια». Για να προσθέσει ότι είναι σημαντικό να δίνονται ευκαιρίες σε νέα πρόσωπα. Θύμισε ότι πήρε θέσεις για θέματα της Θεσσαλονίκης, όπως για το παραλιακό μέτωπο, το flyover και σημαντικές επενδύσεις και έκανε στροφή στην απάντηση λέγοντας πως «στη Β Ελλάδα θα πρέπει να υπάρξει ένα πρόγραμμα που να κοιτάει τα Βαλκάνια».
O κ. Ανδρουλάκης χαρακτήρισε «υποτονική» την ατζέντα της κυβέρνησης στα ελληνοτουρκικά και υποστήριξε ότι «πάμε από λάθος σε λάθος. Μπορώ να αφηγούμαι δεκάδες λάθη που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια. Ποια είναι τα ήρεμα νερά; Ο φάκελος που στείλανε στον ΟΗΕ; Η "γαλάζια πατρίδα" στα σχολικά βιβλία; Η Κάσος» αναρωτήθηκε; Πρόσθεσε ότι «οι μεγάλες χώρες δεν μπορεί να εξοπλίζουν την Τουρκία με τέτοια συμπεριφορά». Υποστήριξε ότι «η Νέα Δημοκρατία δεν έχει μια σταθερή εξωτερική πολιτική» σε ζητήματα όπως οι σχέσεις με Σκόπια και Τίρανα.
Σε ερώτηση για τα χρέη του ΠΑΣΟΚ είπε πως «έχουν ρυθμιστεί» και σχετικά με τις παρακολουθήσεις, επανέλαβε ότι «πήγε πρώτος και μόνος» από δεκάδες πολιτικά πρόσωπα της χώρας στη δικαιοσύνη «και το ευχαριστώ είναι η συνωμοσιολογία». Αναρωτήθηκε αν αυτό θα μπορούσε να συμβεί σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα και αν «θα στεκόταν άλλη κυβέρνηση, με τους υπουργούς της να παρακολουθούνται απευθείας από το Μαξίμου, στην Ευρώπη πλην της Ουγγαρίας»; Προανήγγειλε «σύντομα κι άλλα νέα γι αυτό το θέμα», προσθέτοντας ότι «αυτή η ιστορία θα πάει μέχρι τέλους».
Δεν απέφυγε και την κριτική κατά των ΜΜΕ. Αναφερόμενος σε μια σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία, είπε: «Εγώ θα τη υπηρετήσω, χωρίς τα εγχώρια ασανσέρ, τις ευκολίες συμφωνιών στο παρασκήνιο. Άλλωστε το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν πρώτο θέμα, ούτε δεύτερο στα δελτία. Δεν δώσαμε τους αγώνες μας με ούριο άνεμο. Ήταν αντίξοες οι συνθήκες. Μέρα-νύχτα Μητσοτάκη, Κασσελάκη, Κασσελάκη, Μητσοτάκη. Πιο πολύ μας παίζουν τώρα τα μέσα για τα εσωτερικά μας παρά για το πρόγραμμά μας δυόμιση χρόνια».