Λαβράκια έβγαλαν οι έλεγχοι της τροχαίας, το τριήμερο που μας πέρασε στη Θεσσαλονίκη. Διαπιστώθηκε, πέραν των άλλων, ότι 19 άτομα οδηγούσαν δίκυκλα, χωρίς... να έχουν δίπλωμα, θέτοντας σε κίνδυνο και τη δική τους -αλλά κυρίως- και την ακεραιότητα των συμπολιτών τους.
Οι έλεγχοι εστιάζονταν στην αντιμετώπιση της ηχορύπανσης που προκαλείται από δίκυκλα, στην οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, στην μη χρήση προστατευτικού κράνους καθώς και στην αποτροπή τέλεσης αυτοσχέδιων αγώνων.
Συνολικά βεβαιώθηκαν 85 παραβάσεις. Οι περισσότερες (30) αφορούσαν έλλειψη αποτελεσματικού σιγαστήρα (εξάτμιση) κατάλληλου για μείωση θορύβου κινητήρα και θόρυβο εξάτμισης πέραν του επιτρεπόμενου ορίου.
Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι βεβαιώθηκαν 19 παραβάσεις για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης.
Άλλοι εννέα θα πληρώσουν πρόστιμο για επικίνδυνη οδήγηση, ενώ βεβαιώθηκαν άλλες 27 παραβάσεις του ΚΟΚ. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες (15/9/2024) το βράδυ, 20χρονος Έλληνας, για να αποφύγει τη σύλληψη, οδηγώντας δίκυκλη μοτοσικλέτα πραγματοποιούσε συνεχόμενους επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ παραβίασε και ερυθρό σηματοδότη θέτοντας έτσι σε κίνδυνο την ασφάλεια των λοιπών χρηστών του οδικού δικτύου. Τελικά, συνελήφθη και σε έλεγχο που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι δεν είχε δίπλωμα...
Στους παραβάτες οδηγούς επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές ποινές, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.  
Στη φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα η Διεύθυνση Τροχαίας, εικονίζεται η μηχανή που οδηγούσε.