Γράφει ο Σύντομος

Μερικές φορές η υπερπροβολή φέρνει αντίθετα αποτελέσματα... Για το κυβερνητικό έργο στη Θεσσαλονίκη ο λόγος, καθώς, μόλις μια βδομάδα πριν την ΔΕΘ η προβολή συνεχίζεται αμείωτη... Για παράδειγμα, βρίσκεται σήμερα στην πόλη ο  υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, για «σειρά συναντήσεων με φορείς της πόλης», όπως μας ενημερώνει το σχετικό δελτίο Τύπου. Ποι είναι οι φορείς; Εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων και... δήμαρχοι. Κι αναρωτιέται κανείς: Τι παραπάνω θα πει ο υπουργός Εξωτερικών σε αυτούς, από τον υπουργό Υποδομών που συνάντησαν πριν μια βδομάδα; Συγνώμη, αλλά αυτό θυμίζει τη γνωστή παροιμία για τον Άγιο Παντελεήμονα.

Υπερπροβολή και στην πρόταση Αγγελούδη για Μεσογειακούς στη Θεσσαλονίκη. Η οποία, μάλιστα, προέρχεται από μέσα και δημοσιογράφους που άκουγαν «Ολυμπιακοί Αγώνες» και... έβγαζαν φλύκταινες, προβλέποντας οικονομική καταστροφή. Βέβαια, ο δήμαρχος έχει τον σκοπό του -και καλά κάνει. Αν σκέφτεται ότι θα δημιουργηθούν αθλητικές υποδομές που θα μείνουν στην πόλη, σωστά πράττει. Γιατί και οι τρεις ομάδες της Θεσσαλονίκης χρειάζονται νέα γήπεδα και οι υπόλοιπες βελτίωση των υποδομών τους -και μάλιστα τάχιστα. Θα μπορούσε, για παράδειγμα, να διεξαχθεί το χόκεϊ στο γήπεδο του Απόλλωνα Καλαμαριάς και να αποκτήσει, έτσι, αξιοπρεπείς εξέδρες και χόρτο... Κι επειδή οι εγκαταστάσεις χωρίς συντήρηση γίνονται κουφάρια, να δοθούν τα νέα γήπεδα ποδοσφαίρου σε «κάποιες» ομάδες, για να παίζουν εκεί και να τα συντηρούν.

Υπερπροβολή και στον ΣΥΡΙΖΑ -για τους... λάθος λόγους. Μάλιστα, οι τοπικοί βουλευτές που, για να συντηρούνται κι αυτοί, διαβάζουν τον Τύπο και κάνουν ερωτήσεις και δηλώσεις επί των πολλών θεμάτων που ταλανίζουν την κοινωνία, δε βλέπουν με τίποτα τις ανακοινώσεις τους, αφού άλλα ενδιαφέρουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η γκρίνια, μαθαίνουμε, έχει φθάσει σε πολλά δημοσιογραφικά γραφεία.

Υπερ(προ)βολή και από πλευράς υπουργείου Υγείας για την ταυτόχρονη μεταμόσχευση πνευμόνων και καρδιάς, καθώς στη Θεσσαλονίκη έχουμε ζήσει παρόμοιες καταστάσεις. Ας είναι καλά εκεί που βρίσκεται ο Παναγιώτης Σπύρου...

Υπερβολή και από πλευράς τοπικών βουλευτών για το ποιος μεσολάβησε να χαριστούμε στο Γκέτε, ή για το ποιος βοήθησε -και με ποιον τρόπο- στο θέμα του νέου Ογκολογικού Νοσοκομείου. Ας δούμε μπουλντόζες πρώτα...