Ανακοίνωση για την πρωινή επιχείρηση στο διατηρητέο όπου βρισκόταν παλιότερα η κατάληψη Libertatia εξέδωσε η αστυνομία. Σε αυτήν, η αστυνομία υποστηρίζει ότι ομάδα ατόμων παραβίασε την σφραγισμένη πόρτα και εισέβαλε στο κτίριο. Προσθέτει, επίσης, ότι βρέθηκαν στυλιάρια, σιδερογροθιά και δύο λάπτοπ.
Στην ανακοίνωση, επί λέξει, αναφέρονται τα εξής:

«Συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (25-09-2024), για την εκκένωση διατηρητέου κτηρίου στην περιοχή της Τούμπας, στο οποίο, απογευματινές ώρες χθες, εισήλθε παράνομα ομάδα ατόμων, αφού παραβίασε σφράγιση εξωτερικής θύρας του κτηρίου.
Στο πλαίσιο της επιχείρησης, που οργανώθηκε από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή αστυνομικών των Διευθύνσεων Αστυνομικών Επιχειρήσεων, Αστυνομίας, Τροχαίας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, καθώς και της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Επιχειρησιακών Δράσεων, πραγματοποιήθηκαν συνολικά (19) προσαγωγές ατόμων εκ των οποίων συνελήφθησαν τέσσερις (4) ημεδαποί.
Σε βάρος των συλληφθέντων, ηλικίας 29, 27, 28 και 24 ετών, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίσταση αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, παράβασης του Νόμου για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς και παράβασης του Νόμου περί όπλων.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
7 ξύλινα κοντάρια, 
2 μπαλαντέζες,
6 κράνη,
2 ηχεία,
1 προτζέκτορας,
2 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
3 προβολείς,
Χρηματικό ποσό και 
1 σιδερογροθιά.
Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης».


Τις φωτογραφίες έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία.