Μαύρα μαντάτα από το Ξυλόκαστρο Κορινθίας, καθώς δύο άνθρωποι βρέθηκαν απανθρακωμένοι στο μέτωπο της μεγάλης πυρκαγιάς. Πιθανολογείται πως πρόκειται για δύο άνδρες, ηλικίας 35 και 40 ετών, οι οποίοι χάθηκαν στην περιοχή Άνω Πιτσά και αγνοούνταν από το βράδυ της Κυριακής (29/9/2024), όταν η φωτιά περικύκλωσε την περιοχή.
Αν πρόκειται γι αυτούς, είναι κτηνοτρόφοι που πήγαν με τις μηχανές τους προς ένα μαντρί, με σκοπό να απομακρύνουν τα ζώα από την απειλούμενη περιοχή.
Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, Αναστάσιο Γκιολή, που μίλησε στην ΕΡΤ, οι δύο απανθρακωμένοι άνδρες είναι πιθανότατα οι αγνοούμενοι, αν και δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμα επίσημη ταυτοποίηση.
Η φωτιά στο Ξυλόκαστρο, που ξεκίνησε από τα Ροζενά, παραμένει εκτός ελέγχου, με το μέτωπο να εκτείνεται σε 30 χιλιόμετρα. Οι πυροσβέστες αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες λόγω των ισχυρών ανέμων.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι φλόγες έφτασαν στον οικισμό Άνω Λουτρά, όπου αρκετά σπίτια υπέστησαν ζημιές.
Περίπου 350 πυροσβέστες, με τη συνδρομή 110 οχημάτων και 14 ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, δίνουν μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά, ενώ από το πρώτο φως της ημέρας συμμετέχουν και 5 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη.
Οι κάτοικοι των απειλούμενων περιοχών έλαβαν διαδοχικά μηνύματα από το 112 για να απομακρυνθούν άμεσα. Στις 5 τα ξημερώματα οι κάτοικοι του Πύργου Κορινθίας ειδοποιήθηκαν να κατευθυνθούν προς Ζάχολη, ενώ νωρίτερα, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, οι κάτοικοι της Κορφιώτισσας Κορινθίας έλαβαν εντολή να κινηθούν προς Βρυσούλες και Ξανθοχώρι. Το βράδυ της Κυριακής, στις 23:00, οι κάτοικοι του Άνω Λουτρού κλήθηκαν να αποχωρήσουν προς το Κάτω Λουτρό.
Παρόλο που η Πυροσβεστική αναφέρει μια σχετική βελτίωση της κατάστασης, οι άνεμοι εξακολουθούν να είναι δυνατοί.