Αιφνιδιαστικές εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία με «μινι» κρίση, καθώς, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας του κόμματος  Ιωάννη Τραγάκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραπέμπει τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, Μάριο Σαλμά με το ερώτημα της διαγραφής από μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδα.
Ο κ. Μητσοτάκης ζητά να ερευνηθεί αν παραβιάστηκε η περίπτωση β) του άρθρου 20 και το άρθρο 21 του Κανονισμού Λειτουργίας της ΚΟ («αντικοινοβουλευτική ή αντικομματική ή αντισυναδελφική συμπεριφορά που προκαλεί σοβαρή ζημιά στο κόμμα ή σε άλλο βουλευτή»).
Η συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΝΔ για τη διαγραφή του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου στις 12:00
Ο Μάριος Σαλμάς ήταν ένας από τους 11 που συνυπέγραψαν την ερώτηση για τα κόκκινα δάνεια και την προστασία των δανειοληπτών. Μάλιστα, συνέδεσε την πολιτική της κυβέρνησης με τα χαμηλά δημοσκοπικά ποσοστά και απέρριψε την έγγραφη απάντηση του υπουργού Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη.
Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Μάριος Σαλμάς όρθωνε ανάστημα. Είχαν προηγηθεί:
Στην πρώτη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος μετά τις ευρωεκλογές του Ιουνίου άσκησε δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση και άφησε αιχμές για φωτογραφικούς διαγωνισμούς από το υπουργείο Πολιτισμού. Έθεσε θέμα αδιαφάνειας στους διαγωνισμούς για την εκμετάλλευση κυλικείων και εστιατορίων στα μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους και η αρμόδια υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη μίλησε για σκόπιμες ή μη παρανοήσεις αναφορικά με τα αναψυκτήρια.
Είχε πει χαρακτηριστικά ότι «εξυπηρετούμε τα συμφέροντα των λίγων έναντι των πολλών».
Πριν δυο μήνες δήλωσε στη Βουλή με αφορμή τα επιτόκια δανεισμού και καταθέσεων των τραπεζών: «Αν υπάρχει κερδοσκοπία στις τράπεζες, υπάρχει ευθύνη της κυβέρνησης».
Λίγες ημέρες αργότερα, σε συνέντευξή του στο Kontra, είπε για τον Αδωνι Γεωργιάδη. «Ο πληθωρισμός θα ανέβει, επειδή ο Άδωνις αύξησε την τιμή σε 800 φάρμακα»«Δεν θα δεχτώ τέτοιου είδους υπονοούμενα ότι εξυπηρετούμε τους λίγους, είχε απαντήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τι διαρρέει η Πειραιώς

«Η κριτική είναι παραπάνω από καλοδεχούμενη στη Νέα Δημοκρατία» τονίζουν στην Πειραιώς, ωστόσο επισημαίνουν ότι «η επαναλαμβανόμενη διατύπωση κατηγοριών για ζητήματα που έχουν απαντηθεί αναλυτικά από την αρμόδια Υπουργό στη Βουλή είναι ευθέως αντίθετη με τις αρχές και τις αξίες της παράταξης και τον τρόπο λειτουργίας της κοινοβουλευτικής ομάδας μας».
«Όταν κάποιος αντί να απευθύνεται στην αρμόδιο εισαγγελέα συνεχίζει να επαναλαμβάνει με τον ίδιο τρόπο αβάσιμες και αστήρικτες κατηγορίες χωρίς να παρουσιάζει κανένα απολύτως στοιχείο, τότε η συμπεριφορά αυτή εκτός από ανεπίτρεπτη είναι και ύποπτη» επισημαίνουν οι ίδιες πηγές στη ΝΔ.
Αν διαγραφεί ο κ. Σαλμάς (θεωρείται απίθανο να μην γίνει δεκτή η -ουσιαστικά- πρόταση του προέδρου) η Ν.Δ. θα μείνει με 156 βουλευτές.