Προγραμματική σύμβαση για την αναβάθμιση  της υποδομής και του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στο Γενικό Νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου», υπέγραψαν σήμερα το πρωί, ο Αντιπεριφερειάρχης  Θεσσαλονίκης, Κώστας Γιουτίκας και ο Διοικητής  του Νοσοκομείου, Διονύσης Μανωλόπουλος.
Η υπογραφή της σύμβασης έγινε στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης και όπως επισημάνθηκε, δίνει τη δυνατότητα ουσιαστικής κάλυψης των  αναγκών του Νοσοκομείου «Γ.  Παπανικολάου»,  με άμεσο αντίκτυπο  στην αποτελεσματική  βελτίωση  των συνθηκών νοσηλείας  των ασθενών και τη διευκόλυνση  του έργου των γιατρών.
Συγκεκριμένα, προβλέπεται η αγορά ιατρικών μηχανημάτων που θα ενισχύσουν  περαιτέρω τη λειτουργία της  Β’ Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (μόνιτορ παρακολούθησης αιμοδυναμικών παραμέτρων, αναπνευστήρας, φορητό  μόνιτορ μεταφοράς ασθενών ΜΕΘ), καθώς και του τμήματος Ω.Ρ.Λ. του  Νοσοκομείου (ενδοσκοπικός χειρουργικός πύργος με το συνοδό εξοπλισμό  του).
Στο πλαίσιο της ίδιας προγραμματικής σύμβασης, η  Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης, χρηματοδοτεί τον εκσυγχρονισμό της υποδομής της  Ορθοπαιδικής Κλινικής του Α.Π.Θ.,  που λειτουργεί στο νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου», με την τοποθέτηση αυτόματων συρόμενων θυρών στους θαλάμους των ασθενών.
Το σύνολο των προβλεπόμενων  έργων ύψους 200.000 ευρώ, θα υλοποιηθεί με  διασφαλισμένους πόρους από το  Αναπτυξιακό Πρόγραμμα  της  Π.Κ.Μ. για το 2024.
«Αξιοποιούμε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο που διαθέτει  η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, έχοντας στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τις καθημερινές  του ανάγκες. Στηρίζουμε στην πράξη, τον ευαίσθητο τομέα  της υγείας και στη συγκεκριμένη περίπτωση, τη σπουδαία δουλειά που γίνεται στο  Νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου». Στηρίζουμε το πολύτιμο έργο των γιατρών και  των νοσηλευτών, γιατί για εμάς αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα  η στήριξη των ανθρώπων που διασφαλίζουν την υγεία των συμπολιτών μας», υπογραμμίζει  ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Κ. Γιουτίκας.