Το ολλανδικό ποδόσφαιρο σκέφτεται να καταργήσει το οφσάιντ στις ερασιτεχνικές κατηγορίες της χώρας προκειμένου να μειώσει τον αριθμό αγώνων που διακόπτονται λόγω αντιδρασεων για αμφισβητούμενες αποφάσεις.

Η Ολλανδική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (KNVB) δήλωσε ότι η κατάργηση των οφσάιντ στις χαμηλότερες κατηγορίες, όπου δεν υπάρχουν βοηθοί διαιτητών της KNVB, αλλά στους αγώνες χρησιμοποιούνται μέλη των συλλόγων, θα μπορούσε να οδηγήσει σε τερματισμό της βίας που αυξάνεται στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της χώρας. Την περασμένη σεζόν διακόπηκαν 1.864 αγώνες λόγω βίαιων επεισοδίων, αύξηση 11% σε σύγκριση με την προηγούμενη σεζόν και αύξηση 58% σε μια πενταετία.

«Είναι αλήθεια ότι είναι ένας σχετικά μικρός αριθμός σε σύγκριση με τους σχεδόν 780.000 αγώνες ετησίως, αλλά δεν πρόκειται να το αμελήσουμε», είπε ο Φαν ντερ Ζεε σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη.  «Έχουμε ένα πρόβλημα και θέλουμε να το εξαλείψουμε. Δεν αποκλείω ότι κάποια ημέρα θα σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε βοηθούς διαιτητές», είπε στους δημοσιογράφους.