Αρχίζει τη Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024, η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση «Εβδομάδα Υποδοχής Πρωτοετών», στη διάρκεια της οποίας οι νέοι φοιτητές και οι νέες φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν αναλυτικά για τη φοίτησή τους σε αυτό.
Η εκδήλωση έχει ως κύριο στόχο την εξοικείωση των νεοεισαχθέντων με τις Σχολές και τα Τμήματα, τις εγκαταστάσεις, τις υπηρεσίες και τις παροχές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Επιπλέον, θα περιλαμβάνει παρουσιάσεις από φοιτητικές και εθελοντικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στο Ίδρυμα, αλλά και προβολή δράσεων κοινωνικής ευαισθησίας.
Η «Εβδομάδα Υποδοχής Πρωτοετών» συνδιοργανώνεται από την Πρυτανεία και από τον Σύλλογο Φοιτητών Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Η κεντρική ημερίδα της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2024, στις 11 π.μ. στο Αμφιθέατρο Τελετών του Πανεπιστημίου, όπου θα χαιρετίσει ο Πρύτανης, καθηγητής Στυλιανός Δ. Κατρανίδης.
Θα ακολουθήσει η βράβευση των φοιτητών και φοιτητριών που πρώτευσαν κατά την εισαγωγή τους στα Τμήματα του Πανεπιστημίου για το ακαδημαϊκό έτος 2024-25, από τους Κοσμήτορες των Σχολών και τους Προέδρους των Τμημάτων.
Η εκδήλωση θα κλείσει με ομιλία του απόφοιτου του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Συμεών Σακελλάρη, στέλεχος της μεγάλης ελβετικής Τράπεζας PICTET στη Γενεύη και με παρουσίαση της πολυβραβευμένης φοιτητικής ομάδας Finance Club UoM.