«Σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα στείλει μήνυμα ενότητας και οργανωμένης εξωστρέφειας αυτό το Σαββατοκύριακο» υποστήριξε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Νίκος Παππάς που αποφασίστηκε να εκπροσωπήσει το κόμμα στις εκδηλώσεις της 88ης ΔΕΘ.
Απέφυγε να σχολιάσει τις εξελίξεις -και κυρίως την αντίδραση μελών του κόμματος έξω από την Κουμουδούρου- και, κατά την επίσκεψή του στο Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο, περιορίστηκε να πει:  «Γίναμε κοινωνοί των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει αυτό το νοσοκομείο το οποίο έχει συσσωρευμένη πείρα και προσωπικό το οποίο δουλεύει με αυταπάρνηση. Ο ελληνικός λαός βιώνει την κλιμακωτή απομείωση και κατάρρευση του εθνικού συστήματος υγείας. Είμαστε εδώ για να αναδεικνύουμε τις μεγάλες ελλείψεις αλλά και τα μεγάλα ζητούμενα για τους πολιτικές και τους εργαζόμενους στο σύστημα υγείας που πραγματικά θυσιάζονται».
Αντίθετα από τα εσωκομματικά, δεν ήταν φειδωλός στις δηλώσεις κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, καθώς υποστήριξε ότι «ο κύριος Μητσοτάκης απαξιώνει το εθνικό σύστημα υγείας και στέλνει τον φωνασκούντα υπουργό του να τσακώνεται με τους λειτουργούς στον τομέα τις υγείας».
Ισχυρίστηκε, ακόμη, ότι «είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες ιδιωτικές δαπάνες υγείας στην Ευρώπη. Το μοντέλο ακριβό φάρμακο, ακριβή διάγνωση και κακοπληρωμένος λειτουργία υγείας πρέπει να αλλάξει».