Γράφει ο «Περαστικός»

Προβληματίζεται πολύ ο Περαστικός για τη Δικαιοσύνη και τις αποφάσεις της, εδώ στη Θεσσαλονίκη. Κι όχι για κανένα πολιτικό θέμα, αλλά για θέματα κοινωνικά, όπως είναι η βία μεταξύ ανηλίκων. Αποφάσεις που έρχονται κάθετα κόντρα στις ενέργειες άλλων αρχών, όπως, για παράδειγμα, η αστυνομία.
Τι κάνει η αστυνομία για την παραβατικότητα των ανηλίκων; Ελέγχους! Είναι καθημερινοί οι έλεγχοι των αστυνομικών σε σημεία όπου συχνάζουν ανήλικοι. «Καταγράφονται», λένε οι επίσημες ανακοινώσεις και «χαρτογραφείται» η Θεσσαλονίκη.
Κι ενώ οι... χαρτογραφήσεις συνεχίζονται, την ίδια στιγμή 14χρονοι βάζουν στην τουαλέτα συμμαθητή τους και τον απειλούν, ενώ βιντεοσκοπούν τα κατορθώματά τους. Και τον απειλούν, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ότι «θα δει τι άλλο θα πάθει», επειδή κατήγγειλε το θέμα στο σχολείο και οι φερόμενοι ως δράστες «έφαγαν» αποβολή μιας μέρας.
Η αστυνομία τους συνέλαβε. Η Δικαιοσύνη τι έκανε; Τους άφησε ελεύθερους και θα είναι υπό την εποπτεία επιμελητή ανηλίκων. Γιατί τους άφησε; Επειδή ζήτησαν συγνώμη και είπαν πως δε γνώριζαν ότι αυτό που έκαναν ήταν κακό...  Επίσης, δεν υπήρξαν μέτρα κατά των γονέων των ανήλικων που μετάνιωσαν... 
Σε άλλη περίπτωση, 41χρονος συνελήφθη επειδή καλούσε, μέσω βίντεο στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, να πάνε έξω από το σπίτι της διευθύντριας Τροχαίας, την οποία χαρακτήριζε «σκουπίδι»... Η αστυνομία τον συνέλαβε. Τι έκανε η Δικαιοσύνη; Τον καταδίκασε σε φυλάκιση έξι μηνών με τριετή αναστολή. Τι είχε προτείνει η εισαγγελέας; Να... αφεθεί ελεύθερος επειδή «δεν ήταν πρόσφορα τα λόγια του να παρακινήσουν άλλους στη διάπραξη εγκληματικών ενεργειών»... 
Όλα αυτά συμβαίνουν στη χώρα που γονέας μπαίνει στο γραφείο διευθύντριας σχολείου. της πετάει στο κεφάλι ένα μπουκάλι νερό και της σπάει το πληκτρολόγιο. Όλα αυτά συμβαίνουν στη χώρα που μαθητές ΕΠΑΛ μαχαιρώνονται έξω από το σχολείο τους χωρισμένοι σε δύο «κλίκες». 
Κι όλα αυτά συμβαίνουν 48 ώρες μετά τη δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη ότι «έχουν μειωθεί τα περιστατικά βίας μεταξύ ανηλίκων»...
Γι αυτό και ο Περαστικός απλά προβληματίζεται, αφού, ως γνωστόν, οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης πρέπει να γίνονται δεκτές από όλους, μιας που η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη.