Τρεις μαθητές γυμνασίου συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη με την κατηγορία ότι εγκλώβισαν συμμαθητή τους στις τουαλέτες του σχολείου, όπου τον κράτησαν «όμηρο», καταγράφοντας με κινητό τηλέφωνο τις πράξεις τους.
Ως δράστες συνελήφθησαν δύο 14χρονοι κι ένας 15χρονος, μετά από την καταγγελία του 14χρονου θύματος.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης που απήγγειλε εις βάρος τους δίωξη για παράνομη κατακράτηση, αποτύπωση μη δημόσιας πράξης με ηλεκτρονικά μέσα, απειλή και παραβίαση προσωπικών δεδομένων, ενώ τους παρέπεμψε να απολογηθούν σε ανακριτή.

ΑΝΑΝΕΩΣΗ 14:41

Υπό τον όρο επιτήρησης από επιμελητή ανηλίκων αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την απολογία τους στον ανακριτή οι τρεις ανήλικοι που συνελήφθησαν μετά από καταγγελία συμμαθητή τους ότι τον εγκλώβισαν στην τουαλέτα σχολείου στην ανατολική Θεσσαλονίκη και τον απειλούσαν, καταγράφοντας παράλληλα την πράξη τους με κινητό τηλέφωνο.
Ενώπιον του ανακριτή, οι δύο ανήλικοι, 14 ετών, φέρεται να παραδέχτηκαν την πράξη και ισχυρίστηκαν ότι το έκαναν για πλάκα για να τον καθυστερήσουν από το μάθημα. Αρνήθηκαν ωστόσο ότι τον απείλησαν. Από την πλευρά του ο 15χρονος, αδερφός του ενός 14χρονου, αρνήθηκε ότι ήταν παρών και είπε ότι αυτός ήταν στο προαύλιο.