Με κινητοποιήσεις άρχισε η σχολική χρονιά στη Θεσσαλονίκη, από γονείς και μαθητές σχολείων στα οποία δεν εγκρίθηκαν τα ολιγομελή τμήματα κατεύθυνσης του Λυκείου.
Έτσι, μαθητές του 17ου Λυκείου από τις 9 το πρωί απέχουν και θα προχωρήσουν σε παράσταση διαμαρτυρίας στο σχολείο τους. Ζητούν, από το Υπουργείο Παιδείας, την έγκριση του ολιγομελούς Τμήματος Ανθρωπιστικών Σπουδών της Β’ Λυκείου. 
Από τις 8:00 το πρωί και μαθητές, μαθήτριες και γονείς συγκεντρώθηκαν στο 2ο ΓΕΛ στην Ικτίνου όπου δεν εγκρίθηκε το τμήμα κατεύθυνσης ανθρωπιστικών σπουδών της Γ' Λυκείου (χθες δεν έγινε και ο αγιασμός, λόγω της κινητοποίησης).
Η Γ´ ΕΛΜΕ καλεί σε κινητοποιήσεις τους μαθητές σε:
-12ο ΕΠΑΛ ΘΕΣ\ΝΙΚΗΣ όπου δεν εγκρίθηκε το τμήμα Ηλεκτρολόγων στη Γ΄τάξη
-13ο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΘΕΣ\ΝΙΚΗΣ όπου δεν εγκρίθηκαν τα τμήματα: Τεχνικός δομικών έργων Γ΄τάξη και Τεχνικός Ηλεκτρονικών και Υπολογιστικών Συστημάτων Γ΄Τάξη.
-3ο ΓΕΛ Θες\νικης όπου δεν εγκρίθηκε το τμήμα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών της Γ΄Τάξης
-4ο ΓΕΛ ΘΕΣ\ΝΙΚΗΣ όπου δεν εγκρίθηκε το τμήμα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών της Γ΄Τάξης και το τμήμα Θετικών Σπουδών της Γ΄τάξης.
Η ανακοίνωση της Γ ΕΛΜΕ κάνει λόγο για «προοπτική του ξεριζωμού των παιδιών από το σχολικό τους περιβάλλον, τους συμμαθητές και τους καθηγητές τους» και για «μαζική αγωνιστική απάντηση» που δόθηκε τη μέρα του αγιασμού.
Από την πλευρά του, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Αλέξανδρος Κόπτσης, δηλώνει πως «κανένα σχολείο δεν κλείνει και κανένα δεν συγχωνεύεται», αλλά «όπου υπάρχει πολύ μικρός αριθμός μαθητών γίνεται εξορθολογισμός κάποιων τμημάτων με σκοπό όλα τα σχολεία και τμήματα να έχουν τους καθηγητές τους». Προσθέτει ότι στην Κ. Μακεδονία τα ολιγομελή τμήματα ξεπερνούν τα 1.000 και γίνεται προσπάθεια να διατηρηθούν όλα.