Την κοινή τους συμπόρευση στις εκλογές του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, που θα διεξαχθούν στις 23-25 Νοεμβρίου, ανακοίνωσαν οι συνδυασμοί «Αλληλεγγύη Επαγγελματιών» με επικεφαλής τον Θεόδωρο Πανταλέων και «Δύναμη Αλλαγής» με επικεφαλής τον Χαράλαμπο Τσαϊρέλη.
Στην κοινή τους ανακοίνωση τονίζουν ότι «το Επιμελητήριο πρέπει να αλλάξει σελίδα και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με ένωση δυνάμεων και συνεργατικό πνεύμα». «Αποφασίζουμε τη συμπόρευση των δύο παρατάξεών μας – ενώνουμε δυνάμεις στην πράξη, υπερβαίνουμε τακτικισμούς και δευτερεύουσες διαφοροποιήσεις. Ανοιχτά, έγκαιρα, δημόσια και με διαφάνεια» και προσθέτουν πως «οι προγραμματικές προτάσεις των δύο παρατάξεων είναι κοντά και κινούνται στην ίδια κατεύθυνση».
Το όνομα του συνδυασμού είναι «Αλληλεγγύη Επαγγελματιών – Δύναμη Αλλαγής» και επικεφαλής παραμένει ο Θεόδωρος Πανταλέων.
«Επιλέγουμε τη συνεργασία, επιλέγουμε να ενώσουμε δυνάμεις με ανθρώπους που μοιράζονται τις ίδιες αγωνίες με εμάς, προσεγγίζουν τα ζητήματα του Επιμελητηρίου με τρόπο παρεμφερή με εμάς γιατί στόχος μας δεν ήταν και δεν είναι μια απλή καταγραφή δυνάμεων αλλά η αλλαγή σελίδας. Εφτά χρόνια είναι πολλά – ας μη γίνουν έντεκα. Οι επαγγελματίες, οι άνθρωποι της πραγματικής οικονομίας χρειάζονται εδώ και τώρα ένα Επιμελητήριο αρωγό, συμπαραστάτη, με εργαλεία και υπηρεσίες, με παροχές, με ανταποδοτικό χαρακτήρα – δεν χρειάζονται διοικήσεις που θα εξυπηρετούν και άλλες στοχεύσεις. Για αυτό και κάνουμε την υπέρβαση – γιατί ακριβώς μας ενδιαφέρει να είμαστε χρήσιμοι στον επαγγελματία, να μπορέσουμε να κάνουμε να ακουστεί η δική του φωνή» δήλωσε ο κ. Θεόδωρος Πανταλέων. 
«Η συμπόρευση και η συνεργασία των δυο παρατάξεων δεν είναι ούτε ευκαιριακή αλλά ούτε αποτελεί μέρος κάποιου τακτικίστικου παιχνιδιού. Πιστεύουμε στη δυναμική που αναπτύσσουν οι συγκλίσεις σε κοινές προγραμματικές θέσεις και προτάσεις και δεσμευόμαστε να βάλουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε να δοθούν λύσεις στα προβλήματα αλλά και ευκαιρίες σε όλους τους επαγγελματίες χωρίς αποκλεισμούς και εξαιρέσεις. Οραματιζόμαστε ένα Επιμελητήριο που θα λειτουργεί με διαφάνεια και σύγχρονα εργαλεία. Ένα Επιμελητήριο που θα πάψει να λειτουργεί ως ένα ως ένα κλειστό κλαμπ γύρω από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, θα παρεμβαίνει δυναμικά και οι δράσεις του δεν θα εξαντλούνται στο επίπεδο δημοσίων σχέσεων με την εκάστοτε κυβέρνηση» τόνισε ο κ. Χαράλαμπος Τσαϊρέλης.