Το κείμενο ανανεώνεται

Αυξημένη είναι η προσέλευση και συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την αρμόδια Επιτροπή των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ (ΕΔΕΚΑΠ) έως τις 14:00 μετά το μεσημέρι, είχαν ψηφίσει 167.814 φίλοι και μέλη για την ανάδειξη νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.
Κομματικοί παράγοντες εκτιμούν πως εφόσον συνεχιστεί αυτός ο ρυθμός μέχρι να κλείσουν οι κάλπες στις 7 το βράδυ, η προσέλευση θα ξεπεράσει τις 270.000 που ψήφισαν στις προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές το 2021.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμμετοχή σε σχέση με τη διαδικασία του 2021 είναι αυξημένη κατά 30%. Στην εκλογική αναμέτρηση του 2021, είχαν ψηφίσει μέχρι τις 11 το πρωί 40.000.

Ανδρουλάκης: Σπάσαμε τις μυλόπετρες του δικομματισμού

«Πριν δυόμισι χρόνια μου εμπιστευτήκατε τις τύχες του Κινήματος. Σήμερα νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους τους απλούς ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ για την τιμή που μου έκαναν, αλλά και για τις μάχες, που δώσαμε μαζί», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, κι εκ νέου υποψήφιος για την ηγεσία, που ψήφισε στις 11 το πρωί, στο Κερατσίνι.
«Σε μόλις δυόμισι χρόνια καταφέραμε να σπάσουμε τις μυλόπετρες του δικομματισμού, που συμπίεζαν το ΠΑΣΟΚ. Θα το κάνουμε πιο ισχυρό και θα πετύχουμε σημαντικές νίκες ξαναβάζοντας την παράταξή μας στο επίκεντρο των πολιτικών εξελίξεων», τόνισε μετά την ψηφοφορία και πρόσθεσε: «Μαζί πετύχαμε όλα αυτά τα σημαντικά βήματα. Μαζί μπορούμε να κάνουμε το άλμα απέναντι στη Νέα Δημοκρατία.»

Γιαννακοπούλου: Καλώ τους ψηφοφόρους να πάρουν το ΠΑΣΟΚ στα χέρια τους

«Να ψηφίσουν με το χέρι στην καρδιά και με το βλέμμα στο μέλλον για τη νέα ηγεσία», κάλεσε τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ, η υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νάντια Γιαννακοπούλου, που ψήφισε στο εκλογικό κέντρου του Περιστερίου.
«Σήμερα μετά από τρεις μήνες μιας διαδικασίας διαλόγου καλώ τους ψηφοφόρους να πάρουν το ΠΑΣΟΚ στα χέρια τους, δίνοντας του μια νέα δυναμική πορεία, μια νέα αρχή, προκειμένου η χώρα να έχει στις 14 του μήνα ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση και στις επόμενες εκλογές, να είναι η επόμενη κυβέρνηση», πρόσθεσε η κ. Γιαννακοπούλου.

Διαμαντοπούλου: Πάμε κάλπες για να θέσουμε τις βάσεις για το μεγάλο και κυβερνών ΠΑΣΟΚ

«Πάμε κάλπες», ήταν το μήνυμα που απηύθυνε η Άννα Διαμαντοπούλου στους πολίτες μόλις ψήφισε στις 10.30 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.
«Μεγάλη μέρα σήμερα και ηλιόλουστη... Σήμερα πάμε όλοι στις κάλπες. Τα μέλη, οι φίλοι, οι πολίτες, για να θέσουμε τις βάσεις για το μεγάλο και κυβερνών ΠΑΣΟΚ. Όλοι μαζί θα διαμορφώσουμε ένα καλύτερο μέλλον, με μία ισχυρή Ελλάδα, μια δίκαιη κοινωνία και αποτελεσματικό κράτος. Πάμε κάλπες», ανέφερε η υποψήφια για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Κατρίνης: Μήνυμα νίκης στο κίνημά μας η συμμετοχή

«Οι δημοκρατικοί πολίτες σε όλη τη χώρα, με τη συμμετοχή και την απόφαση τους, δίνουν σήμερα τη δύναμη στο κίνημά μας για να γίνει και πάλι μεγάλο και νικηφόρο», δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, βγαίνοντας από το εκλογικό τμήμα του Πύργου.
«Από την ελληνική επαρχία που χτυπά η καρδιά του ΠΑΣΟΚ, στέλνω μήνυμα νίκης και ελπίδας. Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει για να γίνει η μεγάλη δημοκρατική παράταξη ξανά, δύναμη αλλαγής και ανατροπής. Μπορούμε να τα καταφέρουμε», πρόσθεσε ο κ. Κατρίνης.

Δούκας: Σήμερα έχουμε ραντεβού με το μέλλον

Λίγη ώρα μετά τίς 9 το πρωί ο Χάρης Δούκας, υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα για τις εσωκομματικές εκλογές στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων : «Σήμερα έχουμε ραντεβού με το μέλλον. Αλλάζουμε το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής για να αλλάξουμε τη χώρα. Καλώ όλους τους δημοκράτες και προοδευτικούς πολίτες να ψηφίσουν. Ενώνουμε δυνάμεις, κερδίζουμε την ελπίδα», δήλωσε ο κ. Δούκας.

Γερουλάνος: Ας είναι αυτή μια καινούργια μέρα για το ΠΑΣΟΚ

Τελευταίος κατά σειρά, από τους 6 υποψηφίους για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, προσήλθε να ψηφίσει ο Παύλος Γερουλάνος.
Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσήλθε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων στις 12:30 μέσα σε χειροκροτήματα και αφού έριξε την ψήφο του, δήλωσε στις κάμερες:
«Είναι μία πολύ σημαντική ημέρα για το κόμμα, την παράταξη. Θέλω να πω στον κόσμο που περιμένει (να ψηφίσει) να έχει υπομονή και επιμονή. Αξίζει τον κόπο αυτή η διαδικασία. Οι μεγάλες ουρές μας δίνουν μεγάλη δύναμη. η Η μεγάλη συμμετοχή δίνει νομιμοποίηση στο νέο πρόεδρο, δύναμη στο ΠΑΣΟΚ. Ξεκινάει μια διαδικασία να προχωρήσουμε μπροστά και το ΠΑΣΟΚ να είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει τις μεγάλες προκλήσεις που έχει η χώρα σήμερα. Να ευχηθώ αυτή η μέρα να είναι μία καινούργια μέρα για το ΠΑΣΟΚ».

Ποιοι μπορούν να ψηφίσουν

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι άνω των 16 ετών Έλληνες πολίτες και αλλοδαποί που κατοικούν νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα, αρκεί να καταβάλουν το ποσό των 3 ευρώ την Κυριακή. Για τον β’ γύρο, στις 13 Οκτωβρίου, δεν θα καταβάλλεται αντίτιμο.
Οι εκλογείς μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα της χώρας, ανεξάρτητα από το πού διαμένουν ή πού ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα στις εθνικές, αυτοδιοικητικές και ευρωπαϊκές εκλογές.
Στον β' γύρο μπορούν να ψηφίσουν μόνο όσοι άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα την πρώτη Κυριακή. Οι εκλογείς του β’ γύρου μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα της χώρας, ανεξάρτητα από το εκλογικό τμήμα που ψήφισαν στον α’ γύρο.
Τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ πρέπει να επιδείξουν στην εφορευτική επιτροπή αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης νέου τύπου.