Στις εκδηλώσεις μνήμης για την 112η επέτειο απελευθέρωσης της Βέροιας, τις οποίες τίμησε με την παρουσία της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, παρέστη ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας, εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση, σήμερα, Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2024.
Ο Υφυπουργός παρέστη στην επίσημη Δοξολογία στον Παλαιό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αποστόλων Παύλου και Πέτρου Βεροίας, στην επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στο Ηρώο Πεσόντων στην πλατεία Ρακτιβάν (Ωρολογίου), στην παρέλαση όπου συμμετείχαν τμήματα αναπήρων πολέμου, μαθητών και μαθητριών των σχολείων, προσκόπων και του Στρατού, καθώς και στην τελετή ανακήρυξης της Προέδρου της Δημοκρατίας σε Επίτιμη Δημότη Βεροίας.
Στο μήνυμά του για τα Ελευθέρια της Βέροιας, μετά το πέρας των επετειακών εκδηλώσεων, ο Κωνσταντίνος Γκιουλέκας ανέφερε τα εξής: «Σαν σήμερα, πριν 112 χρόνια, η προσμονή και το όνειρο της λευτεριάς έγιναν πραγματικότητα για τους κατοίκους της Βέροιας μετά από περίπου 500 χρόνια σκλαβιάς. Αποτίουμε φόρο τιμής στους Έλληνες στρατιώτες που επιτέλεσαν το καθήκον τους προσφέροντας ακόμα και την ζωή τους στον ένδοξο αγώνα για την ελευθερία. Χρωστάμε ευγνωμοσύνη και νιώθουμε υπερηφάνεια για τους ήρωες μας που υπερασπίστηκαν τις αξίες και τα ιδανικά του Ελληνισμού, δίνοντας με την θυσία τους, σε όλες και όλους εμάς, το προνόμιο να ζούμε αδούλωτοι. Ταυτόχρονα αισθανόμαστε την ευθύνη που έχουμε να υπερασπιστούμε την κληρονομιά που μας παρέδωσαν οι πρόγονοί μας. Γιατί ο αγώνας για το αγαθό της ελευθερίας και την προάσπιση των ιδανικών του Έθνους μας είναι διαρκής. Τίποτα δεν μας χαρίστηκε. Όσα απολαμβάνουμε σήμερα τα διεκδικήσαμε και τα πετύχαμε χάρη στην ενότητα, την μαχητικότητα, την αυτοθυσία και την πίστη στις δυνατότητές μας. Ενωμένοι οι Έλληνες είναι πάντα πιο δυνατοί».