Τη μοναξιά της κορυφής απολαμβάνει έπειτα από το φινάλε της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League ο ΠΑΟΚ. Οι πρωταθλητές Ελλάδας πέρασαν νικηφόρα με 2-0 από το «Λάμπρος Κατσώνης», σε ένα παιχνίδι ωστόσο στο οποίο ο Λεβαδειακός έβαλε πολύ δύσκολα στην ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου.
Οι Βοιωτοί είχαν χαμένο πέναλτι με τον Γκιγιέρμο Μπάλτσι στο 70’, με τους Θεσσαλονικείς να φτάνουν εν τέλει στη νίκη στα τελευταία λεπτά. «Χρυσή» αλλαγή ο Μαντί Καμαρά που άνοιξε το σκορ στο 86’, για να «σφραγίσει» τη νίκη ο Στέφαν Σβαμπ με πέναλτι στο φινάλε.
Ο Λουτσέσκου έδωσε την ευκαιρία στους Ντέγιαν Λόβρεν και Τζόναθαν Γκόμεζ να κάνουν το ντεμπούτο τους, αλλά και στους Τιέμουε Μπακαγιόκο, Σόλα Σορετίρε να ξεκινήσουν βασικοί για πρώτη φορά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι «ασπρόμαυροι» να μην μπορούν να βρουν ρυθμό και συνδυασμούς, με τους γηπεδούχους να αναχαιτίζουν σχετικά εύκολα τις επιθέσεις στο πρώτο ημίωρο.
Ο Λεβαδειακός πήρε θάρρος και βγήκε στην αντεπίθεση με Τσοκάι και Ρόμο να απειλούν τον Κοτάρσκι, αλλά και τον Ζίνι να χάνει μοναδική ευκαιρία για το 1-0.
Η είσοδος του Αντρέ Βιεϊρίνια, αντί του Γιόνι Ότο, ανακάτεψε ακόμη περισσότερο την... τράπουλα για τους Θεσσαλονικείς αλλά αυτές των Καμαρά, Τάισον τους έκαναν πιο ορθολογικούς στο παιχνίδι. Κι έτσι, ο Δικέφαλος πήρε μέτρα, ξανά, στο γήπεδο κι άρχισε να πιέζει. Πίεση που απέδωσε καρπούς λίγα λεπτά πριν τη λήξη κι ενώ οι γηπεδούχοι είχαν χάσει και πέναλτι.
Κακή η διαιτησία του Βεργέτη που δεν είδε δύο πέναλτι, τα οποία έδωσε ο VAR...

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Λ. Κατσώνης
Γκολ: - / 86' Καμαρά, 90+2' Σβαμπ (πέν.)
Δοκάρια: 70' Μπάλτσι / -
Διαιτητής: Χρήστος Βεργέτης, βοηθοί Βασίλειος Νικολακάκης, Τρύφων Πετρόπουλος, 4ος Διαιτητής: Μιχαήλ Ματσούκας, VAR Άγγελος Ευαγγέλου - Ηλίας Κωνσταντίνου, παρατηρητής Χαράλαμπος Καλογερόπουλος.