Επιβλητική νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα με 3-1, πέτυχε ο Μακεδονικός στη Νέα Ευκαρπία, προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία στους Ηπειρώτες μετά και το εντός έδρας 0-0 με τη Νίκη Βόλου που είχε προηγηθεί. 
Ο Ζαφειράκης στο 7ο λεπτό άνοιξε τον χορό των γκολ για την ομάδα του κάνοντας το 1-0.
Το παιχνίδι κυλούσε ομαλά μέχρι οι γηπεδούχοι να… ξεσπάσουν στο φινάλε. Ο Μιγκέλ Ταβάρες στο 82ο λεπτό σιγούρεψε τη νίκη του Μακεδονικού πετυχαίνοντας το 2-0, ενώ στο 90’ ο Μοντόγια ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Το μόνο που κατάφερε ο ΠΑΣ ήταν απλώς να μειώσει σε 3-1 με τον Τζίνο, για το γκολ της τιμής.
Η ομάδα των Ιωαννίνων γνώρισε την πρώτη εφετινή της ήττα, ωστόσο, αυτό που προβλημάτισε σε δεύτερο διαδοχικό ματς ήταν η εικόνα της στον αγωνιστικό χώρο.
Διαιτητής: Αλιάγας (Δυτ. Αττικής). Βοηθοί: Καλοραγιάννης (Πιερίας), Δανδανόπουλος (Ξάνθης)
Οι συνθέσεις:
Μακεδονικός (Μαλεζάς): Ταλιχμανίδης, Παντεκίδης, Πέδρο Λούκας, Τσουκάνης, Τοπαλίδης, Παναγιωτούδης, Λεωνιδόπουλος, Χάσεκ (83′ Αλμυράς), Ζαφειράκης (74′ Ταβάρες), Χερίδης (65′ Γιακουμάκης), Σιχαρουλασβίλι (74′ Ραμίρεζ).
ΠΑΣ Γιάννινα (Πομς): Αθανασίου, Σόρια, Μπακαδήμας, Ρίντερ, Σομπόνσκι, Λούπας (66′ Νικολιάς), Γκίνο, Πάνος, Χάινριχ (79′ Αζίζ), Σέποβιτς, Μάντζης.