Το... γλέντησαν με την ψυχή τους 11.000 δρομείς που πήραν μέρος στον 12ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης - ZeniΘ το Σάββατο 19 Οκτωβρίου, που έλαβε χώρα, αυτήν τη φορά, στα δυτικά, με τη σύμπραξη τριών δήμων της περιοχής.
Το μεγαλύτερο νυχτερινό πάρτυ δρόμου της χώρας απόλαυσαν άνθρωποι κάθε ηλικίας, από τον 83χρονο Πασχάλη Παπαβασιλείου και την 82χρονη Νεραντζούλα Πετράκη στον Δρόμο 5.000μ., ως και μωρά ενός έτους που ήταν οι μικρότεροι εγγεγραμμένοι δρομείς και συμμετείχαν στον Δρόμο Ενός Μιλίου σε βρεφικό καρότσι μαζί με τους γονείς τους. Παρόντες ήταν επίσης πρωταθλητές των μεγάλων αποστάσεων, Παραολυμπιονίκες, άτομα με αναπηρίες και προσωπικότητες της πόλης και της χώρας. 
Ο παγκόσμιος χαρακτήρας της φετινής διοργάνωσης αποτυπώθηκε μέσα από την παρουσία δρομέων από 56 χώρες και πέντε ηπείρους, με συμμετέχοντες ακόμα και από μακρινά μέρη όπως η Χιλή, ο Καναδάς, η Βενεζουέλα και η Αυστραλία!
Στο αγωνιστικό σκέλος, στον Ημιμαραθώνιο δρόμο των 21,1 χιλιομέτρων την πρωτιά κατέκτησε τους άνδρες ο Γιώργος Παπαϊωάννου με χρόνο 1 ώρα 11:37, με δεύτερο τον Δήμο Μαγγίνα (1 ώρα 13:47), που επέστρεψε στο βάθρο ακριβώς δέκα χρόνια μετά τον θρίαμβό του στον αντίστοιχο αγώνα του 2014, και τρίτο τον Γιάννη Κρέκα (1 ώρα 14:02).
Στις γυναίκες, η Αναστασία Μαρινάκου επικράτησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά (1 ώρα 17:07), και ακολούθησαν στο βάθρο των νικητριών η Ντενίζ Δημάκη (1 ώρα 21:59) και η Στέλλα Αλεξανδρίδου (1 ώρα 24:34).
Στον Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 10.000μ., νικητής αναδείχθηκε ο Νέστορας Κολιός (32:12), τον οποίο ακολούθησε ο Γιάννης Καλογερόπουλος ανεβαίνοντας μία θέση ψηλότερα σε σχέση με πέρσι (33:30), ενώ την κορυφαία τριάδα συμπλήρωσε ο Βούλγαρος Νίκολα Κοντάρεφ (33:50).
Στην κατηγορία των γυναικών επικράτησε η Ματίνα Νούλα (34:59), που είχε διακριθεί στην Ημιμαραθώνια διαδρομή την περασμένη διετία, με δεύτερη την Αικατερίνη Κουτλή (36:39) και τρίτη την Άννα-Μαρία Γρατσία (39:24).
Στον Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. το χρυσό μετάλλιο στους άνδρες κέρδισε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Ορφέας Ιωάννου (14:54), τερματίζοντας μπροστά από τον Φίλιππο Σιώμο - Γκίζα (14:55) και τον Διονύση Καψάλη (14:56) σε μια κούρσα με πολύ έντονο ανταγωνισμό μέχρι το φινάλε.
Στις γυναίκες θριάμβευσε η Βασιλική Καλλιμογιάννη (17:05) κερδίζοντας αυτή τη φορά την ομογενή νικήτρια των αντίστοιχων αγώνων του 2022 και 2023 Μελίσα-Έλενα Αναστασάκης (17:14), σε μία «μονομαχία» που επαναλήφθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, αλλά είχε φέτος διαφορετική κατάληξη. Την τριάδα των νικητριών συμπλήρωσε η Μαρία Σιούτκα (17:59), όπως και πέρσι.
Στον Δρόμο των 5.000 μ. έλαμψε με την συμμετοχή του ο Παραολυμπιονίκης Στέλιος Μαλακόπουλος, ο οποίος έτρεξε για πρώτη φορά στην απόσταση και τερμάτισε σε χρόνο 18:10, επιδιώκοντας να πετύχει την καλύτερη παγκόσμια επίδοση όλων των εποχών στην κατηγορία Τ62, η οποία αφορά αθλητές που έχουν υποστεί διπλό ακρωτηριασμό κάτω από το γόνατο.
Στον Δρόμο Ενός Μιλίου, που ήταν ιδανικός για όλη την οικογένεια, στους άνδρες πρώτευσε ο Αθανάσιος Σουλδάτος (6:09), με δεύτερο τον Ντέιβιντ Σουλδάτο (7:10) και τρίτο τον Σταμάτη Μιχάλη (7:43), ενώ στις γυναίκες νικήτρια αναδείχθηκε η Χρύσα Οικονόμου (6:51), μπροστά από την Ηλιάνα Τσορμπατσίδου (7:18) και την Παρασκευή Αλεξίου (8:40).
Το δικό τους ξεχωριστό μήνυμα έστειλαν μέσα από την προσπάθειά τους οι Παραολυμπιονίκες Μάκης Καλαράς και Αλέξανδρος Ταξιλδάρης που έτρεξαν με χειρήλατο αγωνιστικό αμαξίδιο στον Ημιμαραθώνιο και στον Δρόμο 5.000μ. αντίστοιχα, καθώς και δρομείς που αγωνίστηκαν συνοδεύοντας συρόμενο αμαξίδιο, όπως η ομάδα της “Never Give Up” με τρία αμαξίδια, τα οποία φέτος είχαν ως συνοδούς εφήβους αθλητές-μέλη του Α.Σ. Ο Ποδηλάτης, προσφέροντας σε ισάριθμους ανθρώπους με αναπηρία τη χαρά της συμμετοχής.
Επιπρόσθετα, ο Νίκος Τουλίκας, αθλητής με νοητική υστέρηση και αυτισμό, ο οποίος έχει αναδειχθεί πρωταθλητής κόσμου στο σκι αντοχής και είναι εθελοντής δότης μυελού των οστών, συμμετείχε για άλλη μια χρονιά στον «Νυχτερινό».
Με τα δικά τους running teams έτρεξαν αρκετοί από τους συνολικά 84 υποστηριζόμενους φορείς κοινωνικής προσφοράς, οι οποίοι υποστηρίζουν αλλά και υποστηρίζονται από το Πρόγραμμα Κοινωνικής Ευθύνης της διοργάνωσης. Επιπλέον, χορηγοί της διοργάνωσης προέβησαν σε ανάλογες ενέργειες κοινωνικής ευθύνης, υποστηρίζοντας τους Φορείς της επιλογής τους. Παράλληλα στο πλαίσιο του προγράμματος περιβαλλοντικής ευθύνης διεξήχθη ανακύκλωση όλων των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν από τη διοργάνωση, καθώς έχει ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα για την ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.
Η νέα μεγάλη επιτυχία της διοργάνωσης ανεβάζει ακόμα ψηλότερα τις προσδοκίες ενόψει της επόμενης. Πλέον, οι χιλιάδες δρομείς που κατέκλυσαν τους δρόμους της Θεσσαλονίκης ανανεώνουν το ραντεβού τους για την ερχόμενη άνοιξη, όταν θα πραγματοποιηθεί ο 19ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» - bwin, στις 6 Απριλίου 2025.