Βρισκόμαστε επί της Λ. Δημοκρατίας στο κέντρο του Ωραιοκάστρου. Μία γυναίκα καταρρέει μπροστά μας. Τι κάνουμε για να τη σώσουμε; Η απάντηση δόθηκε θεωρητικά, αλλά και πρακτικά στο Σεμινάριο Βασικής Υποστήριξης Ζωής – Basic Life Support για άτομα ηλικίας άνω των 12 ετών που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στο Δήμο Ωραιοκάστρου, στο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ωραιοκάστρου και  του φορέα «KIDS SAVE LIVES -  Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές».
Περισσότεροι από 60 συμμετέχοντες, άνδρες και γυναίκες, μέσα από ευχάριστες και έγκριτες εισηγήσεις ενημερώθηκαν για την παροχή πρώτων βοηθειών, συμμετείχαν σε σενάρια διάσωσης και έγιναν έτσι μέρος της κοινωνικής/συλλογικής προσπάθειας, ώστε να επιστρέψουν περισσότερα θύματα μετά από μία καρδιακή ή αναπνευστική ανακοπή!




Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να βιώσουν πολλά διαδραστικά σενάρια, με στόχο να αποκτήσουν την εμπιστοσύνη που χρειάζεται για να κάνει κάποιος ΚΑΡΠΑ και χρήση ενός Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή. Ολοκληρώνοντας το συγκεκριμένο σεμινάριο χορηγήθηκε η άδεια χρήσης ενός Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή.
«Διοργανώσαμε το σεμινάριο με στόχο οι συμμετέχοντες να είναι σε θέση να αναγνωρίσουν τα σημάδια ενός καρδιακού επεισοδίου, να αξιολογήσουν ένα θύμα που κατέρρευσε, να κάνουν έλεγχο ανταπόκρισης στο θύμα, να κάνουν χρήση ενός Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή και γενικότερα να βοηθήσουν το άτομο να κρατηθεί στη ζωή μέχρι να καταφθάσει το ΕΚΑΒ», ανέφερε η αντιδήμαρχος Σύγχρονου Πολιτισμού, Εξωστρέφειας και Προστασίας των ζώων συντροφιάς και Φιλαρμονικής, Ευαγγελία Δρόσου.
Πρόσθεσε πως η διοίκηση του Δήμου σχεδιάζει να διοργανώσει αντίστοιχα σεμινάρια, ώστε όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες να αποκτήσουν γνώσεις πρώτων βοηθειών και ΚΑΡΠΑ.