Πώς μπορούν τα παιδιά να προσεγγίσουν με ασφάλεια ένα αδέσποτο ζώο, γιατί είναι σημαντική η στείρωση και η υιοθεσία ενός αδέσποτου ζώου; Απαντήσεις σε αυτά και σε πολλά άλλα ερωτήματα σχετικά με τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων έδωσε ειδικός εκπαιδευτής σκύλων σε παιδιά προσχολικής ηλικίας του Δήμου Ωραιοκάστρου.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων (4 Οκτωβρίου) οι Αντιδημαρχίες Σύγχρονου Πολιτισμού, Εξωστρέφειας και Προστασίας των ζώων συντροφιάς και Φιλαρμονικής και Παιδικής Μέριμνας και Οικογένειας υλοποίησαν στον Δημοτικό Παιδικό Σταθμό στον ΟΑΕΔ δράση με θέμα τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων από παιδιά προσχολικής ηλικίας.
Ειδικός εκπαιδευτής της «Woofland-Έχει πλάκα να είσαι σκύλος» μίλησε στα παιδιά και στους παιδαγωγούς, έχοντας για «βοηθό» την Τζο, μια σκυλίτσα που τα παιδιά συμπάθησαν αμέσως μόλις αντίκρισαν.
«Η διαχείριση των αδέσποτων ζώων από τα παιδιά είναι μια πρόκληση που απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή, καθώς είναι ευάλωτα και δεν έχουν αναπτύξει πλήρως την κατανόηση ή τις δεξιότητες για να αλληλεπιδράσουν με ασφάλεια με τα ζώα. Διοργανώσαμε αυτή τη δράση, καθώς η προσέγγιση αυτή μπορεί να συνδυαστεί με εκπαιδευτικά προγράμματα που προωθούν τη φροντίδα, την ενσυναίσθηση και την υπεύθυνη συμπεριφορά απέναντι στα ζώα», ανέφερε η αντιδήμαρχος Σύγχρονου Πολιτισμού, Εξωστρέφειας και Προστασίας των ζώων συντροφιάς και Φιλαρμονικής, Ευαγγελία Δρόσου.
«Τα παιδιά μέσα από αυτή τη δράση μπόρεσαν να μάθουν για τη σημασία της φροντίδας των ζώων και την αξία του να βοηθούν τα αδέσποτα. Είναι σημαντικό τα παιδιά να ενημερώνονται και να ευαισθητοποιούνται από μικρή ηλικία για τα αδέσποτα ζώα, καθώς έτσι μπορούμε να πετύχουμε ως κοινωνία την καλύτερη διαχείριση των αδέσποτων», ανέφερε η αντιδήμαρχος Παιδικής Μέριμνας και Οικογένειας, Χριστίνα Ζάπρα.
Τα παιδιά μεταξύ άλλων ενημερώθηκαν για την υπεύθυνη φροντίδα και τη σημασία της στείρωσης και της υιοθεσίας των αδέσποτων ζώων.