Έδρα Μικρασιατικών Σπουδών ιδρύει ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. 
Όλα είναι έτοιμα και τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί η λειτουργία της, όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ, Σίμος Διαμαντίδης. Όπως είπε ο κ. Διαμαντίδης, πέντε επιχειρηματίες της πόλης-μέλη του ΣΕΒΕ χρηματοδοτούν τη λειτουργία της έδρας με το ποσό των 135.000 ευρώ για τα επόμενα τρία χρόνια.  
Η απόφαση για την ίδρυση της Έδρας Μικρασιατικών Σπουδών, στα πρότυπα της αντίστοιχης των Ποντιακών Σπουδών στο ΑΠΘ, την οποία είχε χρηματοδοτήσει ο Ιβάν Σαββίδης, προέκυψε μετά από συζήτηση μεταξύ του κ. Διαμαντίδη και της Μιμής Ντενίση. Οι δυο τους, που είναι φίλοι από παλιά, έχουν το τελευταίο διάστημα στενή συνεργασία με αφορμή την τηλεοπτική σειρά που θα γυρίσει η Μιμή Ντενίση στη Θεσσαλονίκη και με τίτλο «Madre-Μάνα» θα προβληθεί από μεγάλο κανάλι της χώρας, με στόχο να δοθεί και στο Netflix. 
 Όπως είπε η Μιμή Ντενίση, συζήτησε την ιδέα της για την ίδρυση της Έδρας Μικρασιατικών Σπουδών με την Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, η οποία και ενθουσιάστηκε. Μετά την ταινία «Σμύρνη μου αγαπημένη» η κ. Ντενίση σκέφτηκε πως οι νέοι ιστορικοί πρέπει να εντρυφήσουν ακόμη περισσότερο σε αυτό το κομμάτι της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. 
 Σύμφωνα με τον κ. Διαμαντίδη, όλα είναι έτοιμα για την έναρξη των μαθημάτων και σύντομα θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις.

Πηγή voria.gr