Μειωμένη κατά 24,3% (περίπου 75.000 άνθρποι) είναι μέχρι στιγμής η συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής Δεοντολογίας Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης, ΕΔΕΚΑΠ, έως τις 18:30 ψήφισαν 201.654 φίλοι και μέλη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος.

Ανδρουλάκης: Σήμερα ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον

Από το Ίλιον, όπου ψήφισε πριν λίγη ώρα, ο Νίκος Ανδρουλάκης εμφανίστηκε αισιόδοξος τόσο για το αποτέλεσμα του β' γύρου των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ όσο και για την περαιτέρω πορεία του.
«Σήμερα το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής του τόπου. Και αυτό δεν μας χαρίστηκε. Το πετύχαμε με αγώνα, κόπο, προσπάθεια», δήλωσε και ευχαρίστησε τους χιλιάδες απλούς ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ, που πάλεψαν τα πιο δύσκολα χρόνια σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας.
«Σήμερα ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον. Γιατί τα δύσκολα είναι πίσω μας και τα καλύτερα είναι μπροστά μας. Σήμερα ζητώ ξανά την εμπιστοσύνη σας. Για τη μεγάλη, προοδευτική, Δημοκρατική Παράταξη, που θα ανταποκριθεί στις νέες προσδοκίες του ελληνικού λαού. Για μια πατρίδα πιο ισχυρή και μια κοινωνία πιο δίκαιη», υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Δούκας: Σήμερα ψηφίζουμε για την αλλαγή

Ευκαιρία αλλαγής είναι για τον Χάρη Δούκα η σημερινή ψηφοφορία του β' γύρου των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.
Ο κ. Δούκας ψήφισε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων κι αμέσως μετά δήλωσε:
«Η συμμετοχή είναι η δύναμή μας. Σήμερα έχουμε μια ευκαιρία. Να αλλάξουμε πορεία. Αρκεί να δουλέψουμε όλοι μαζί. Για ένα ΠΑΣΟΚ μεγάλο, ανοιχτό, νικηφόρο. Σήμερα αλλάζουμε το ΠΑΣΟΚ. Δίνουμε Ελπίδα στη χώρα. Σήμερα ψηφίζουμε για την Aλλαγή!»

Γερουλάνος: Αύριο ξεκινά καινούργια μέρα για το ΠΑΣΟΚ όποιος και να κερδίσει

«Σήμερα ολοκληρώνεται ομαλά και συντεταγμένα μία εξαιρετικά σημαντική εσωκομματική διαδικασία» δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος στις εσωκομματικές εκλογές του πρώτου γύρου, για την ανάδειξη του νέου αρχηγού του κόμματος, την προηγούμενη Κυριακή ήρθε τρίτος, μεταξύ των έξι υποψηφίων.
Ο κ. Γερουλάνος κάλεσε «όλους τους φίλους και τα μέλη να ψηφίσουν για να ολοκληρωθεί η διαδικασία το αποτέλεσμα της οποίας θα είναι απόλυτα σεβαστό», όπως είπε.
«Δεν έχουμε όμως χρόνο από την επομένη μέρα. Αύριο όποιος και να κερδίσει ξεκινά καινούργια μέρα. Πρέπει να ξεκινήσουμε τη δουλειά της Αντιπολίτευσης προς τη ΝΔ και συντεταγμένη πορεία για να νικήσουμε στις επόμενες εθνικές εκλογές», συμπλήρωσε ο κ. Γερουλάνος.

Διαμαντοπούλου: Από τη Δευτέρα προτεραιότητα έχει η πολιτική

Στο εκλογικό κέντρο του ΠΑΣΟΚ στην Παλλήνη ψήφισε για τον β΄ γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ η Άννα Διαμαντοπούλου. Αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος δήλωσε : «Σήμερα το βράδυ το ΠΑΣΟΚ θα έχει το νέο εκλεγμένο Πρόεδρο. Από τη Δευτέρα προτεραιότητα έχει η πολιτική για την χώρα και την παράταξη. Δεν υπάρχουν περιθώρια ούτε για μελλοντικούς αρχηγούς, ούτε για παράπονα. Ο Πρόεδρος θα πρέπει να συνθέσει τάσεις και ρεύματα όπως εκφράστηκαν στην νέα ανθρωπογεωγραφία που προέκυψε μετά τις εκλογές, ώστε να έχουμε σύντομα ενιαία στρατηγική και σχέδιο. Να οδηγηθούμε συντεταγμένα στο Συνέδριο, να βάλουμε πλώρη για το μεγάλο και κυβερνών ΠΑΣΟΚ. Προσωπικά είμαι εδώ για να προσφέρω με όλες μου τις δυνάμεις».

Κατρίνης: Από αύριο μοναδικός στόχος να κάνουμε ξανά το ΠΑΣΟΚ μεγάλο

«Από αύριο υπάρχει ένας και μόνο στόχος. Να κάνουμε ξανά το ΠΑΣΟΚ μεγάλό, πλειοψηφικό, και δύναμη αλλαγής. Και βεβαίως αυτό είναι για να δικαιώσουμε τις εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες οι οποίοι και σήμερα θα δώσουν το παρών σε αυτή την εκλογική διαδικασία» δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης που στις εσωκομματικές εκλογές της προηγούμενης Κυριακής για την ηγεσία του κόμματος ήρθε πέμπτος.
Πρόσθεσε: «Αυτό είναι βεβαίως για να δικαιώσουμε τους χιλιάδες πολίτες που και σήμερα θα δώσουν το παρών σε αυτή την εκλογική διαδικασία, να ανταποκριθούμε στις ελπίδες της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας γιατί η χώρα χρειάζεται σοβαρή και ισχυρή αντιπολίτευση αλλά και μια νέα πρόταση διακυβέρνησης. Και θα ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας για πετύχουμε το στόχο αυτό».

Γιαννακοπούλου: Το ΠΑΣΟΚ βγαίνει ενωμένο και δυνατό

«Το ΠΑΣΟΚ βγαίνει από αυτήν τη διαδικασία και δυναμωμένο και ενωμένο, προκειμένου να ανταποκριθεί στο κάλεσμα και την απαίτηση της κοινωνίας», δήλωσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νάντια Γιαννακοπούλου, η οποία στις εσωκομματικές εκλογές για τον νέο πρόεδρο του κόμματος στον α' γύρο ήταν έκτη στη σειρά.
«Καλώ του ς ψηφοφόρους να προσέλθουν μαζικά στην κάλπη και αυτής της Κυριακής, καθώς είναι πολύ σημαντικό το διακύβευμα αυτών των εκλογών. Το 50% των ψηφοφόρων είχε μία άλλη επιλογή την προηγούμενη Κυριακή και ενδεχομένως όλοι αυτοί οι άνθρωποι να είναι απογοητευμένοι, όμως είναι σημαντική η συμμετοχή, όποια και αν είναι η επιλογή», συμπλήρωσε η κ. Γιαννακοπούλου.