Τρεις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έχουν προγραμματιστεί για σήμερα Τετάρτη  9 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική.
Στις 8.30 το πρωί μέλη συλλογικοτήτων δίνουν ραντεβού έξω από τα Δικαστήρια για συγκέντρωση συμπαράστασης σε μέλη του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, με αφορμή εκδίκαση υπόθεση που αναβλήθηκε χτες.
Στις 9:00, σε παράσταση διαμαρτυρίας προχωρούν σήμερα μαθητές και γονείς από την περιοχή της Συκιάς στη Χαλκιδική για την τραγική έλλειψη καθηγητών στο γυμνάσιο και στο λύκειο. Θα ζητήσουν να καλυφθούν τα μεγάλα κενά με διαμαρτυρία τους έξω από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, στο Γυμνάσιο Συκιάς, λείπουν Φιλόλογος, Μαθηματικός, Φυσικός, Θεολόγος, Οικονομίας, Τεχνολογίας, Αγγλικών, Γερμανικών, Γυμναστής, Μουσικής, Εικαστικών και στο Λύκειο Συκιάς λείπουν Φιλόλογος, Μαθηματικός, Φυσικός, Θεολόγος, Οικονομίας, Αγγλικών, Γερμανικών, Γυμναστής με αποτέλεσμα να έχουν χαθεί ήδη εκατοντάδες ώρες μαθημάτων.
Στις 2 μ.μ. έξω από το Διοικητήριο, μέλη της Γ καιΕ ΕΛΜΕ, καλούν σε διαμαρτυρία ζητώντας τη μονιμοποίηση νεοδιόριστων εκπαιδευτικών.