Συνεχίζονται οι συλλήψεις μελών της σπείρας κλεπτών - διαρρηκτών που εξαρθρώθηκε τον περασμένο Αύγουστο, καθώς είχε «ανοίξει» σπίτια και αυτοκίνητα σε Ξάνθη και Ημαθία.
Συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, χθες (16-10-2024) το μεσημέρι, στις περιοχές της Χαλκηδόνας και της Σίνδου, δύο μέλη της οργάνωσης. Είναι Ρομά, ηλικίας 31 και 29 ετών.
Σε βάρος τους εκδόθηκαν σχετικά εντάλματα σύλληψης του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Βέροιας.
Υπενθυμίζεται ότι κατηγορούνται για τέσσερις περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών από σπίτια, μία κλοπή οχήματος και κλοπή κρατικών πινακίδων κυκλοφορίας.
Συγκεκριμένα, κατά το χρονικό διάστημα  Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου 2019, διέρρηξαν τα τέσσερα σπι΄τια σε περιοχές της Ημαθίας κι έκλεψαν χρηματικό ποσό, κοσμήματα και διάφορα αντικείμενα. Για τη μετακίνησή τους προς και από τα σημεία τέλεσης των διαρρήξεων, χρησιμοποιούσαν κλεμμένο όχημα μεγάλης ιπποδύναμης, που είχαν κλέψει από την Ξάνθη και στο οποίο τοποθέτησαν κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας, προκειμένου να παραπλανήσουν τις αστυνομικές Αρχές και να δυσχεράνουν τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους. Το όχημα εντοπίστηκε καλά κρυμμένο, σε οικισμό των Διαβατών και κατασχέθηκε.
Εναντίον τους έχει σχηματιστεί δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης – συμμορία και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατά συναυτουργία.
Μετά τη σύλληψη των δύο αναζητείται ένας 34χρονος ως συνεργός τους.