«Βαθύτατη θλίψη» για το θάνατο Έλληνα πολίτη, κατοίκου Ιεροσολύμων από τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στη Γιάφα του Τελ Αβίβ στο Ισραήλ εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών.
Στην ανακοίνωση του υπουργείου τονίζεται: «Καταδικάζουμε απερίφραστα τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στην περιοχή Γιάφα του Τελ Αβίβ. Ανακοινώνουμε με βαθύτατη θλίψη ότι μεταξύ των θυμάτων της επίθεσης είναι ένας Έλληνας πολίτης, κάτοικος Ιεροσολύμων. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του θύματος».
Η επίθεση σημειώθηκε στην περιοχή Γιάφα, μία από τις πιο γνωστές περιοχές του Τελ Αβίβ. Συνολικά επτά είναι οι νεκροί από την επίθεση των δύο Παλαιστινίων σε σταθμό τραμ, σύμφωνα με τον νεώτερο απολογισμό που ανακοίνωσε η ισραηλινή αστυνομία. Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη
Αρχικά οι νεκροί ήταν έξι, ωστόσο ένας εκ των τραυματιών κατέληξε στη διάρκεια της νύχτας. «Ο τραυματίας έφτασε (στα επείγοντα) σε κρίσιμη κατάσταση (…) και αφού έδωσαν μάχη για να τον σώσουν, οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του», ανέφερε το νοσοκομείο Ισιλόφ του Τελ Αβίβ.
Προηγουμένως η αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και εννέα άλλοι τραυματίστηκαν σε επίθεση με αυτόματο όπλο και αιχμηρό όπλο την οποία εξαπέλυσαν «δύο τρομοκράτες», οι οποίοι «εξουδετερώθηκαν» από περαστικούς που έκαναν χρήση των προσωπικών τους όπλων. Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι δύο από τους νεκρούς είναι η Σάχαρ Γκόλντμαν, 30 ετών, και η Ινμπάρ Σεγκέβ, 33 ετών, και οι δύο Ισραηλινές.
Η επίθεση έγινε κοντά στη στάση του μετρό Σντερότ- Ιερουσαλήμ, στη συνοικία της Γιάφα. Οι δύο δράστες άνοιξαν πυρ μέσα στον συρμό, πριν κατέβουν απ’ αυτόν. Συνέχισαν πεζή να πυροβολούν στη λεωφόρο Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με την αστυνομία. Ο ένας από τους δύο δράστες έπεσε νεκρός επιτόπου και ο άλλος τραυματίστηκε και διακομίστηκε σε νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, οι δύο άνδρες είναι Παλαιστίνιοι με καταγωγή από την κατεχόμενη Δυτική Όχθη.