Γράφει ο Γιάννης Παπαδόπουλος*

Ισχυρό ένστικτο αυτοσυντήρησης έδειξε ότι διαθέτει το ΠΑΣΟΚ, με βάση τα αποτελέσματα της χθεσινής εκλογής για την ανάδειξη νέου προέδρου. Επέλεξε μια "δοκιμασμένη συνταγή" από τα "έπεα πτερόεντα". Εμπιστεύθηκε έναν συνεπή αγωνιστή της παράταξης και όχι ένα "διάττοντα αστέρα" στο πολιτικό στερέωμα.
Ο πολιτικός οργανισμός, δηλαδή οι χιλιάδες των μελών και των φίλων που συμμετείχαν στη διαδικασία έκριναν ότι, ο Νίκος Ανδρουλάκης μπορεί να οδηγήσει με οργάνωση και σωστή τακτική το κίνημα και να το καταστήσει ξανά , εναλλακτική πρόταση εξουσίας.
Η σύγκριση της άψογης διαδικασίας με το αλλαλούμ που συμβαίνει στο ΣΥΡΙΖΑ δίνει αμέσως ένα τεράστιο αβαντάζ στον Ν. Ανδρουλάκη. Μπορεί , με τις κατάλληλες κινήσεις να εδραιωθεί στη συνείδηση των φίλων της Κεντροαριστεράς, ως ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης της. 
Απο δω και πέρα ο χρόνος θα δείξει αν ο χθεσινός θριαμβευτής των εσωκομματικών εκλογών μπορεί να εκφράσει τις αγωνίες και  την ελπίδα του κόσμου της Κεντροαριστεράς, να ενώσει δυνάμεις και να αντιπαρατεθεί με πιθανότητες επιτυχίας, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.



* Ο Γιάννης Παπαδόπουλος είναι δημοσιογράφος