Η βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Ευθυμίου, τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής ως κοινοβουλευτική εκπρόσωπος για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τίτλο: «Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό της διαχείρισης αποβλήτων, τη βελτίωση του πλαισίου εξοικονόμησης ενέργειας, την ανάπτυξη των έργων ενέργειας και την αντιμετώπιση πολεοδομικών ζητημάτων».
Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε το θετικό πρόσημο του νομοσχεδίου, εστιάζοντας στην ενίσχυση των εθνικών στόχων ανακύκλωσης και στη μετάβαση σε πιο βιώσιμες περιβαλλοντικές πρακτικές. Ειδική αναφορά έκανε στις νέες διατάξεις που προωθούν τη διαλογή στην πηγή, την ενίσχυση της ανακύκλωσης και την επιστροφή εγγυοδοσίας συσκευασιών, με στόχο την επίτευξη του ποσοστού 90% ανακύκλωσης και μόλις 10% υγειονομικής ταφής των αστικών αποβλήτων μέχρι το 2030. Παράλληλα, σημείωσε ότι αποτελεί πεποίθησή μας - σε ό,τι αφορά την ανακύκλωση - ότι πρέπει να εφαρμόζεται κατά το δυνατόν ο κανόνας «ο ρυπαίνων πληρώνει». 
Σχετικά με τους Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) και τη συγχώνευσή τους στις περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Δυτικής Ελλάδας, Θεσσαλίας και Κρήτης, τόνισε ότι η υποχρέωση αυτή είναι ήδη νομοθετημένη στο άρθρο 13 του Ν.4071/2012 και υπερθεμάτισε την ανάγκη δημιουργίας ισχυρών φορέων ΦΟΣΔΑ, με πρότυπο τον ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε να επιτευχθούν οι εθνικοί στόχοι του 2030. «Είναι επιταγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ισχυρούς φορείς. Ισχυροί φορείς, για να μην επιβάλλονται και πρόστιμα. Ισχυροί ΦΟΔΣΑ φέρνουν τα σωστά αποτελέσματα και αυτό το λέω, διότι είναι πολύ σημαντικό ότι ο ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας είναι πραγματικά οδηγός για την επικράτεια», σχολίασε η ίδια.
Στη συνέχεια, η Βουλευτής αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ενεργειακής μεταρρύθμισης και στη στρατηγική στροφή της χώρας προς τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), με σκοπό τη μείωση του κόστους ενέργειας. Υπογράμμισε τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην ανάπτυξη των ΑΠΕ, τονίζοντας τη δέσμευση για ενεργειακή δημοκρατία και διαφοροποίηση του ενεργειακού μείγματος με νέες τεχνολογίες, όπως μικρά φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες, βιομάζα και υδροηλεκτρικά έργα.
Κλείνοντας την τοποθέτησή της, η κα. Ευθυμίου υπογράμμισε πως οι διατάξεις του νομοσχεδίου αποσκοπούν στην επίλυση χρόνιων ζητημάτων και στη βιώσιμη ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών, με οικονομικό όφελος τόσο για τους παραγωγούς όσο και για τους καταναλωτές. Το νομοσχέδιο αποτελεί μία σημαντική θετική εξέλιξη για τη χώρα, θέτοντας τις βάσεις για μια βιώσιμη και περιβαλλοντικά υπεύθυνη Ελλάδα.